SeaClear2.0 poziva na webinar o otvorenom pozivu za pridružene regije

webinasecle2

SeaClear2.0, inicijativa usmjerena na rješavanje problema morskog otpada, poziva potencijalne prijavitelje da se pridruže informacijskom webinaru o trenutno otvorenom pozivu za pridružene regije. Webinar će se održati online 11. travnja 2024. od 10:30 do 12:00 sati.

Ovaj informativni susret pružit će detaljne uvide u proces prijave za pridružene regije te će biti prilika za razjašnjenje i podršku za sve upite koje potencijalni prijavitelji mogu imati. Registracija je obavezna putem poveznice. Nakon registracije, sudionici će primiti e-mail s dodatnim detaljima i uputama za pristup webinaru.

SeaClear 2.0 će na području Atlantika+Arktika, Baltika, Mediterana i Dunava/Crnog mora odabrati pet pridruženih regija.  Uz bespovratna sredstva do 100.000,00 eura po svakoj pridruženoj regiji, odabrane regije će biti strateški partneri, predstavljajući izvedivost i primjenjivost SeaClear 2.0 rješenja za identifikaciju, prikupljanje i valorizaciju morskog otpada. Zauzvrat, odabrane regije će imati mogućnost da obogate i unaprijede svoje kapacitete, sve s ciljem identifikacije i primjene inovativnih rješenja za smanjenje morskog otpada na svom području. Odabrane regije će primjenom novih, inovativnih rješenja potaknuti razvoj svijesti zajednice o problemu otpada u moru.

Poziv i sve detaljne informacije možete pronaći na ovom linku. Rok za predaju projektnog prijedloga je 31. svibnja 2024. do 12h. Za bilo kakva pitanja, molimo da upite pošaljete na sljedeći mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

SeaClear2.0 djeluje kao nastavak projekta SeaClear, a cilj je razviti holistički pristup za rješavanje cjelokupnog ciklusa morskog otpada, sukladno Misiji obnove, zaštite i očuvanja zdravlja naših oceana, mora i voda do 2030. Partnerski konzorcij se sastoji od 13 partnera iz 9 zemalja, s kombinacijom stručnosti u javnom angažmanu, kreiranju politika, robotskoj percepciji i kontroli, umjetnoj inteligenciji, pomorskoj i ronilačkoj tehnologiji i operacijama te razvrstavanju i recikliranju smeća. Regionalna agencija DUNEA u partnerskom konzorciju doprinosi najviše u ulozi regionalnog koordinatora za područje Dubrovačko-neretvanske županije, ali i kroz iskustvo i znanje u aktivnostima podizanja razine svijesti o problemu otpada u moru koji se nastavlja kroz prethodno provedene projekte.

MissionOcean VisualIdentity  seaclear 2.0 

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.