PROBLEM OTPADA U MORU Otvoren Poziv za SeaClear 2.0 pridružene regije

 

ribe ocean

SeaClear 2.0 projekt je u potrazi za suradnjom! Na području Atlantika+Arktika, Baltika, Mediterana i Dunava/Crnog mora odabrat će se pet pridruženih regija. U projektu sudjeluju i dva hrvatska partnera, Regionalna agencija DUNEA i Sveučilište u Dubrovniku. 

Uz bespovratna sredstva do 100.000,00 eura po svakoj pridruženoj regiji, odabrane regije će biti strateški partneri, predstavljajući izvedivost i primjenjivost SeaClear 2.0 rješenja za identifikaciju, prikupljanje i valorizaciju morskog otpada. Zauzvrat, odabrane regije će imati mogućnost da obogate i unaprijede svoje kapacitete, sve s ciljem identifikacije i primjene inovativnih rješenja za smanjenje morskog otpada na svom području. Odabrane regije će primjenom novih, inovativnih rješenja potaknuti razvoj svijesti zajednice o problemu otpada u moru.

Neke od aktivnosti koje mogu dobiti financijska sredstva su:

Prikupljanje slika podvodnog morskog otpada

Rješenja za smanjenje mikroplastike u moru

Rješenja za prikupljanje morskog otpada na plažama, obalnim područjima i u rijekama

Inovativni pristupi ponovnoj uporabi i recikliranju morskog otpada

Razvoj i provedba strategija za smanjenje i prevenciju morskog otpada

Poziv i sve detaljne informacije možete pronaći na sljedećem linku: https://www.seaclear2.eu/call-for-associated-regions/. Rok za predaju projektnog prijedloga je 31. svibnja 2024. do 12h. Za bilo kakva pitanja, molimo da upite pošaljete na sljedeći mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

SeaClear2.0 djeluje kao nastavak projekta SeaClear, a cilj je razviti holistički pristup za rješavanje cjelokupnog ciklusa morskog otpada, sukladno Misiji obnove, zaštite i očuvanja zdravlja naših oceana, mora i voda do 2030. Partnerski konzorcij se sastoji od 13 partnera iz 9 zemalja, s kombinacijom stručnosti u javnom angažmanu, kreiranju politika, robotskoj percepciji i kontroli, umjetnoj inteligenciji, pomorskoj i ronilačkoj tehnologiji i operacijama te razvrstavanju i recikliranju smeća. Regionalna agencija DUNEA u partnerskom konzorciju doprinosi najviše u ulozi regionalnog koordinatora za područje Dubrovačko-neretvanske županije, ali i kroz iskustvo i znanje u aktivnostima podizanja razine svijesti o problemu otpada u moru koji se nastavlja kroz prethodno provedene projekte.

MissionOcean VisualIdentity          seaclear 2.0

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.