GUSTI

mljet

Projekt GUSTI – Gastro UpScaled Tourist Itinerary in rural regions of Croatia and Italy za cilj ima identificiranje, valoriziranje i promicanje održivog gastro turizma kao nematerijalne kulturne baštine na području uključenih ruralnih regija Hrvatske i Italije. 

MED-Routes

maslinafin

Kako bi se uhvatio u koštac s općim ciljem projekta, pristup MED-Routesa temelji se na prijenosu saznanja, iskustava i alata iz prethodnih projekata s ciljem boljeg institucionalnog umrežavanja i transnacionalne suradnje. Krajnji cilj projekta je osmišljavanje ekoloških itinerara koji će poboljšati lokalnu kulturno - turističku ponudu poštujući principe održivosti i kružnog gospodarstva.

SWAMrisk

neretvaswam

SWAMrisk ima za cilj osigurati i poboljšati spremnost na suše uzrokovane klimatskim promjenama i njihovim negativnim učincima na podzemne vode u obalnim sustavima duž obalnih područja Jadranskog mora u Italiji i Hrvatskoj. Kroz projekt SWAMrisk odabrana su dva studijska obalna područja, smještena između Venecijanske lagune i delte rijeke Po u Italiji te delte rijeke Neretve u Hrvatskoj.

COASTRUST

COASTRUST glfoto

U projektu se primjenjuje upravljanje okolišem u obalnim područjima koja su izložena utjecaju antropogenih pritisaka i rezultira uspostavom mehanizama upravljanja s više dionika s ciljem poboljšanog upravljanja prirodnim resursima na kopnu i moru.

Kulturna ruta Franciscana

franciscanaglavnaprojket

Dubrovačko-neretvanska županija već je napravila velike iskorake u vrednovanju kulturno povijesne baštine, a „Franciscana“ je ipak jedinstvena jer će se ovim projektom razviti jedinstven doživljaj putovanja kroz specifičnu i turbulentnu povijest ovih prostora čiji su aktivni sudionici franjevci.

SEACLEAR 2.0

seaclear2noviprojekt

SeaClear2.0 djeluje kao nastavak projekta SeaClear, a cilj je razviti holistički pristup za rješavanje cjelokupnog ciklusa morskog otpada, sukladno Misiji obnove, zaštite i očuvanja zdravlja naših oceana, mora i voda do 2030 ...

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.