Delegacija OECD-a u studijskom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

oecd

U okviru projekta “Poboljšanje kvalitete višerazinskog upravljanja i jačanja otpornosti otočkih gospodarstava”, Dubrovačko-neretvansku županiji posjetila je delegacija Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

Tijekom dvodnevnog studijskog posjeta predstavnici OECD-a održali su više sastanaka s predstavnicima Regionalne agencije DUNEA, Zavoda za prostorno uređenje DNŽ, Županijske lučke uprave Korčula, Centra za poduzetništvo DNŽ, Županijske komore Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, tvrtke Radež, Specijalne bolnice Kalos, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Grada Dubrovnika, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ, Agencije za gospodarenje otpadom DNŽ, Turističke zajednice DNŽ, Javne ustanove Nacionalni park Mljet, Općine Orebić, kao i nadležnih odjela Dubrovačko-neretvanske županije za tematiku otoka. Teme monitoring sastanaka bile su strateški prioriteti otočne politike DNŽ, povećanje konkurentnosti kroz inovacije i povezanost, demografske promjene i jačanje ljudskog kapitala, održivo upravljanje resursima i okolišem te jačanje višerazinskog upravljanja i suradnje.

oecd 1

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) je forum u kojem vlade uspoređuju i razmjenjuju politička iskustva, identificiraju dobre prakse u svjetlu novih izazova te promiču odluke i preporuke koje trebaju doprinijeti boljim politikama za stvaranje boljih uvjeta življenja. Članstvo u OECD-u trenutno je najvažniji vanjskopolitički cilj Republike Hrvatske koji će predstavljati značajan instrument za daljni razvoj. Očekivane gospodarske koristi za naše građane su kroz daljni poticaj reformi poboljšanje standarda kroz kontinuirani gospodarski rast, daljnje poboljšanje poslovnog okruženja za naše tvrtke, jačanje reputacije Republike Hrvatske u svijetu a time i veća atraktivnost za strane ulagače. Također očekuje se dodatni pozitivni utjecaj članstva na kreditni rejting zemlje te političke koristi u smislu jačanja veza s najrazvijenijim gospodarstvima svijeta.

oecd 2

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.