DUNEA sudjelovala na konferenciji o prostornom planiranju morskog područja RH

konferencijamore12

U organizaciji Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i Zavoda za prostorni razvoj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u Dubrovniku je održana Konferencija o prostornom planiranju morskog područja Republike Hrvatske.

Cilj ovog događanja bio je okupiti ključne dionike u procesu prostornog planiranja morskog područja u Republike Hrvatske, a kroz niz predavanja i panel diskusiju razmotrene su pojedine teme iz Direktive o uspostavi okvira za prostorno planiranje morskog područja Europskog parlamenta i Vijeća (MSP direktiva). Predavanja su održali domaći i strani stručnjaci iz redova međuresorne radne skupine za provedbu MSP direktive, državnih i znanstvenih institucija, nadležnih tijela za MSP iz Italije, Crne Gore i Njemačke te iz EU MSP platforme.

Okupljene su danas pozdravili ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje DNŽ Marina Oreb, ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Bojan Linardić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, izvršna direktorica EMSA-e Maja Markovčić Kostelac te potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić koji je konferenciju svečano i otvorio.

konferencijamore

 

U programu konferencije sudjelovala je i Regionalna agencije DUNEA te je Renata Glunčić, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekata predstavila Inovativna rješenja za problem otpada u moru - primjeri dobre prakse. U sklopu prezentacije predstavljeni su projekti koje je Regionalna agencija DUNEA provodila i još uvijek provodi s ciljem smanjenja, a posebice podizanja svijesti o gorućem svjetskom problemu otpada u moru.

Predstavljeni su završeni projekti Marless, SeaClear, te trenutni SeaClear 2, koji pokazuju predanost u borbi protiv problema morskog otpada. SeaClear2.0 posebno nastoji razviti sveobuhvatan pristup rješavanju ovog problema do 2030., podupirući Misiju obnove, zaštite i očuvanja zdravlja naših oceana, mora i voda. Regionalna agencija DUNEA, kao regionalni koordinator za Dubrovačko-neretvansku županiju, donosi bogato iskustvo i znanje u podizanju svijesti o ovoj važnoj temi, što potvrđuju i prethodni uspješno provedeni projekti.

 

MissionOcean VisualIdentity  seaclear 2.0

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.