Odobren projekt energetske obnove Doma za starije osobe Korčula u sklopu Programa razvoja otoka

domkorcula

U sklopu Programa razvoja otoka za 2024. godinu, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je projekt energetske obnove Doma za starije osobe Korčula, pripremljen od strane Regionalne agencije DUNEA za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Ovaj projekt ima za cilj poboljšanje kvalitete života korisnika doma, povećanje energetske učinkovitosti objekta te smanjenje troškova, za što je odobreno 67.500,00 eura bespovratnih sredstava.

Dom ima kapacitet za 42 osobe, te će se kroz ovaj projekt nastojati poboljšati kvaliteta boravka i zdravlje korisnika, uz smanjenje troškova. Glavni aspekti projekta uključuju sanaciju krova, izvedbu nove fasade, zamjenu rasvjete, ugradnju dizalica topline i solarnih kolektora te sanaciju oštećenih nosivih elemenata konstrukcije zgrade.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 431,843.08 eura, od čega će Program razvoja otoka za 2024. sufinancirati iznos od 67,500.00 eura. Ovaj projekt predstavlja važan korak u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja otoka u Hrvatskoj, posebno u poboljšanju uvjeta života za starije osobe na otoku Korčuli.

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije odobreno je ukupno 14 projekata u sklopu Programa razvoja otoka za 2024. godinu koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kako bi pružilo podršku kapitalnim projektima regionalne i lokalne otočne zajednice. Cilj ovog programa je unaprijediti kvalitetu života na otocima te sustavno umanjiti regionalne razvojne nejednakosti i različitosti na području Republike Hrvatske.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.