Odobreno 60 tisuća eura za nastavak uređenja društvenog doma u Kobiljači

kobiljacanovo

Nastavljaju se ulaganja u izgradnju društvenog doma u naselju Kobiljača u općini Pojezerje zahvaljujući 60 tisuća eura bespovratnih sredstava odobrenih u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2024. godinu.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je projekt ‘Izgradnja društvenog doma u Kobiljači – faza 3.’ koju je za Dubrovačko-neretvansku županiju pripremila Regionalna agencija DUNEA, a kojim će se nastaviti započeti građevinsko-zanatski radovi, postaviti elektroinstalacije kao i ukupni sustav odvodnje.

Cilj projekta je osigurati primjeren prostor koji će služiti kao središte društvenog života u Kobiljači gdje je dosad nedostajao prostor za okupljanje i organizaciju kulturnih događanja.

Izgradnja društvenog doma u Kobiljači započela je kroz prethodne dvije faze projekta, gdje su kroz fazu 1 provedeni radovi uklanjanja stare građevine te potom postavljanje temelja i betnoske konstrukcije, a kroz fazu 2 odrađeni su građevinsko-obrtnički, krovopokrivački i limarski radovi na hidroizolaciji krovne menbrane te izvođenju toplinske fasade. Ove faze sufinancirane su sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, što svjedoči o važnosti i podršci ovog projekta na višim razinama.  

Važnost izgradnje društvenog doma u naselju Kobiljača ima širok utjecaj na život lokalnog stanovništva. Prvenstveno, izgradnja društvenog doma pruža mještanima Kobiljače adekvatan prostor za okupljanje i organizaciju kulturnih događanja. Do sada nedostatak takvog prostora ograničavao je mogućnosti zajednice za socijalnu interakciju i organizaciju aktivnosti. Novi društveni dom postat će središte društvenog života u ovom naselju, omogućujući mještanima da se okupljaju, razmjenjuju ideje, organiziraju manifestacije te promiču kulturnu baštinu ovoga kraja.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.