Objavljen Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini

nogomet

Ministarstvo turizma i sporta objavljuje javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2025. godini. Rok za podnošenje zahtjeva je od 25. ožujka 2024. godine do 25. lipnja 2024. godine.

Predmet Javnog poziva je dostava projektnih prijedloga za financiranje ili sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina od interesa za razvoj sporta za pojedini sport ili skupine sportova. Prihvatljivi prijavitelji projektnog prijedloga su općine/gradovi/županije te oni mogu prijaviti projekt za nekretninu koja je u njihovom vlasništvu (građevina i zemljište). 

Projektni prijedlog može biti nominiran u jedno od 8 programskih područja sportskih građevina, a Ministarstvo će sufinancirati najbolje ocijenjene projektne prijedloge po programskim područjima:

nogometno igralište prirodna trava/veliko,

nogometno igralište umjetna trava/veliko,

sportska dvorana,

vanjsko sportsko igralište,

atletska staza,

teniski teren,

ostalo,

  • posebno programsko područje – outdorfitness/street workout i vanjsko nogometno igralište umjetna trava/malo.

Financijska sredstva za provedbu Javnog poziva planirana su u projekciji Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2025. godinu u ukupnom iznosu od 11.800.830,00 EUR. Ministarstvo će sufinancirati najviše 80% od ukupnog iznosa potrebnog za izgradnju, građevinski zahvat i/ili opremanje sportskih građevina, kako slijedi:

do 400.000,00 EUR za sportsku dvoranu,

do 300.000,00 EUR za nogometno igralište prirodna trava/veliko, nogometno igralište umjetna trava/veliko i atletsku stazu,

do 250.000,00 EUR za vanjsko sportsko igralište, teniski teren i ostalo,

  • izuzev projekata posebnog programskog područja do maksimalnog iznosa 45.000,00 EUR po projektu.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • izvođenje zahvata na planiranim sportskim građevinama temeljem prethodno izrađene projektno – tehničke dokumentacije sukladno propisima i tehničkim uvjetima iz područja gradnje. Prihvatljive aktivnosti su one koje se odnose na sportsku građevinu/borilište i pripadajuće prostorije (svlačionice, sanitarni čvor i sl.),
  • izvođenje zahvata na postojećim sportskim građevinama temeljem prethodno izrađene projektno – tehničke dokumentacije sukladno propisima i tehničkim uvjetima iz područja gradnje. Prihvatljive aktivnosti su one koje se odnose na sportsku građevinu/borilište i pripadajuće prostorije (svlačionice i sanitarni čvor),
  • opremanje sportskih građevina kojima će se podignuti razina javnih usluga kroz poboljšanje kvalitete bavljenja sportom.

Prihvatljivim troškovima smatraju se:

  • troškovi nastali tijekom provedbe projekta od strane izvođača radova/usluga, na temelju sklopljenih važećih ugovora i u skladu s tehničkom dokumentacijom i ugovornim troškovnikom radova,
  • troškovi dostavljeni po situacijama/računima za stvarno izvedene radove/usluge,
  • troškovi evidentirani u Obrascu 2 uz uvjet da ih se može provjeriti, identificirati te potkrijepiti izvornim dokumentima.

Rok za podnošenje zahtjeva je od 25. ožujka 2024. godine do 25. lipnja 2024. godine. Projektni prijedlog podnosi se Ministarstvu turizma i sporta putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu (NISUS).

TP vidljivost

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.