Otočno partnerstvo jednoglasno podržalo projektne prijedloge za prijavu na Integrirani teritorijalni program

otocnodnz12

Otočno partnerstvo Dubrovačko-neretvanske županije održalo je svoju petu sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojilo Odluku o suglasnosti na popis prijavitelja te prioritiziranih i integriranih projektnih prijedloga u svrhu provedbe teritorijalne strategije za područje otoka Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetimo, iz posebne omotnice namijenjene projektima na otocima-Integriranog teritorijalnog programa, za područje Dubrovačko-neretvanske županije osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 28 milijuna eura.

Među projektima koji će biti prijavljeni na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za financiranje iz navedenog programa su prijedlozi svih jedinica lokalne samouprave na otocima i poluotoku Pelješcu, kao i projekti Dubrovačko-neretvanske županije.

Županija će za financiranje prijavite projekt izgradnje inkluzivnog centra u Korčuli, projekt uređenja sportske infrastrukture na otocima i Pelješcu, energetska obnova Specijalne bolnice Kalos, dok su među projektima jedinica lokalne samouprave investicije poput vatrogasnih domova, poduzetničkih inkubatora, kulturne infrastrukture i drugi.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.