U Veloj Luci potpisan ugovor za projekt rekonstrukcije Kalosa

KALOS 1

U Veloj Luci održana je svečanost potpisivanja ugovora za projekt rekonstrukcije, prenamjene i uređenja kompleksa specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos u funkciji lječilišnog i wellness turizma za čiju je pripremu bila zadužena Regionalna agencija DUNEA.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ravnateljica Specijalne bolnice Damira Bojić potpisale su ugovor vrijedan 8,44 milijuna € bespovratnih sredstava, a svečanosti potpisivanja nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

„Po prvi puta Vlada je za razvoj zdravstvenog turizma iz EU sredstava i Državnog proračuna osigurala bespovratna sredstva u iznosu većem od 130 milijuna eura i to za 13 projekata diljem Hrvatske. Zadovoljstvo mi je što se na toj karti projekata našao i projekt Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos te će se izgradnjom novog lječilišnog hotela kao i dodatnih sadržaja, podići kvaliteta pružanja medicinskih usluga i stvoriti kvalitetniji uvjeti rada za sve zaposlenike. Čitav projekt doprinijet će i novoj reprezentativnijoj vizuri Vela Luke čime postajemo konkurentniji i kao turistička destinacija“, rekla je ministrica Brnjac prilikom potpisa.

KALOS 2

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako će Dubrovačko-neretvanska županija, uz ovaj projekt, realizirati i energetsku obnovu preostalog dijela Kalosa, i to iz Integriranog teritorijalnog programa za otoke vrijednu 1,6 milijuna eura.

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić čestitao je i Ministarstvu turizma i sporta i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na provedbi ovog projekta.

‘Riječ je o investiciji koja će prvenstveno doprinijeti kvaliteti usluge ovdje u Kalosa, ali i poboljšati uvjete, kako za pacijente, tako i za sve vrijedne djelatnike ove Specijalne bolnice koja je izuzetno bitna za Velu Luku, ali i cijelu Korčulu i Dubrovačko-neretvansku županiju’, poručio je ministar Bačić.

KALOS 3

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju KALOS započela je s radom 1972. godine kao Zavod za medicinsku rehabilitaciju, a 1994. godine postaje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju te je jedina usko specijalizirana ustanova na prostorima Dalmacije koja ima prostorne i kadrovske uvjete te razrađene programe za medicinsku rehabilitaciju teže pokretnih i nepokretnih bolesnika i cerebralno oštećene djece.

Rekonstrukcijom postojećeg objekta, Specijalna bolnica Kalos će dobiti lječilišni hotel sa svim sadržajima koji su potrebni za kategorizaciju 4 zvjezdice. Predviđena je izvedba tzv. „inteligentnih“ soba, a između ostalog uredit će se i kuhinja, restoran i recepcija te izvršiti rekonstrukcija postojećeg vanjskog bazena s tribinama.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.