Otvoreni javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore udrugama u 2024. godini

branitelji

Svrha i cilj Poziva je prikupljanje prijava za financiranje aktivnosti/potreba udruga za koje se ocijeni da su sukladno strateškim dokumentima i prioritetnim područjima djelovanja Ministarstva od značaja i interesa za braniteljsku i stradalničku populaciju iz Domovinskog rata, a koje iz opravdanih razloga nisu mogle biti planirane i/ili se ne mogu financirati po redovnim javnim pozivima Ministarstva za udruge, ili se predlažu za financiranje zbog posebnih okolnosti, na temelju Provedbenog programa Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021 .-2024.

Prihvatljivi prijavitelji mogu biti:

udruge registrirane sukladno Zakonu o udrugama (NN 74/14, 70/17, 98/19 i 151/22) koje su se svojim statutom opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja Pozivom (promicanje vrijednosti Domovinskog rata te zaštita i promicanje interesa hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata) i/ili provode aktivnosti usmjerene na Domovinski rat i braniteljsku te stradalničku populaciju iz Domovinskog rata,

udruge koje su uskladile statut sa Zakonom o udrugama ili su podnijele zahtjev za usklađivanjem statuta pri nadležnom uredu (što dokazuju potvrdom nadležnog ureda).

Prihvatljive aktivnosti za financiranje/sufinanciranje Pozivom:

koje se iz opravdanih razloga nisu mogle uredno planirati i/ili se ne mogu financirati putem redovnih javnih poziva Ministarstva u tekućoj proračunskoj godini, što udruga u prijavi mora detaljno obrazložiti, a od značaja su i interesa za braniteljsku i stradalničku populaciju iz Domovinskog rata i

potpora udruzi radi stabilizacije i mogućnosti nastavka rada i djelovanja, a ukoliko su iscrpljene druge mogućnosti što udruga mora u prijavi detaljno obrazložiti.

Prihvatljivi troškovi za financiranje/sufinanciranje Pozivom mogu biti nužni i neophodni troškovi za provedbu predložene aktivnosti/rješenje potrebe u svrhu ostvarenja ciljeva Poziva.

Ukupna planirana vrijednost Poziva je do 100.000,00 eura. Financijska potpora za aktivnost iz Poziva može pojedinačno iznositi do najviše 1.000,00 eura.

Cjelokupna pozivna dokumentacija dostavlja se e-poštom ili poštom: putem e-maila na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom u naslovu e-pošte „Prijava na Otvoreni javni poziv za dodjelu jednokratne potpore udrugama u 2024. godini“, putem pošte na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Uprava za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, Trg Nevenke Topalušić 1, 10 000 Zagreb, uz naznaku „Otvoreni javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore udrugama u 2024. godini“.

Rok za prijavu na Poziv je do 10. svibnja 2024. godine.

TP vidljivost

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.