Najava javnog natječaja za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2024. godini

penjanje

Obavještavaju se svi zainteresirani kako Ministarstvo turizma i sporta najavljuje raspisivanje Javnog natječaja za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2024. godini.

Predmet Natječaja je poticanje obnove, uređenja i opremanja postojećih prirodnih penjališta. Potiču se ulaganja u sljedeće projekte:

koji doprinose obnovi, uređenju i opremanju postojećih prirodnih penjališta (obnova, uređenje i opremanje penjačkih smjerova i pristupnih putova),

koji doprinose povećanju broja licenciranih oprematelja smjerova u prirodi i instruktora oprematelja smjerova u prirodi.

Prijavu na Natječaj mogu podnijeti sportsko penjačke udruge i penjački klubovi. Sredstva su namijenjena za obnovu, uređenje i opremanje postojećih prirodnih penjališta, provođenje edukacija za licencirane oprematelje smjerova u prirodi i instruktora oprematelja smjerova u prirodi te uređenje pristupnih putova koji vode do penjališta.

Sredstva za provedbu Natječaja osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. u ukupnom iznosu od 40.000,00 EUR. Najmanji iznos sufinanciranja po projektu koji Prijavitelj može zatražiti/ugovoriti je 1.500,00 EUR, a najveći 5.300,00 EUR. Planirani datum objave Javnog natječaja je 15. ožujka 2024. te se od tog datuma mogu podnositi prijave otvaranjem korisničkog računa putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu, krajnji rok za prijavu je 15. svibnja 2024. godine.

S ciljem upoznavanja potencijalnih prijavitelja s Natječajem i postupkom prijave, Ministarstvo će 8. ožujka 2024. godine s početkom u 13.00 sati organizirati on-line radionicu koristeći uslugu Microsoft Teams meeting. Pozivaju se svi potencijalni prijavitelji da se prijave mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 7. ožujka 2024. do 14.00 sati za sudjelovanje na radionici, a poveznicu radionice dostavit će se prijavljenima putem e-maila na dan početka radionice. Više informacija možete pronaći na poveznici.

TP vidljivost

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.