Festa svetog Vlaha u Bruxellesu osvojila nagradu Večernjakova domovnica

vecernjakovadomovnica

U subotu je u Bad Homburgu dodijeljena Večernjakova domovnica, najprestižnija nagrada u hrvatskom iseljeništvu.

Među brojnim nagrađenima je i manifestacija Festa svetog Vlaha u Bruxellesu koja je osvojila nagradu kao najznačajniji događaj za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Večernjakovu domovnicu u Bad Homburgu preuzeo je Hrvoje Butigan, predsjednik Matice hrvatske Bruxelles.

Podsjetimo, Festu svetog Vlaha u Bruxellesu već deset godina zaredom zajednički organiziraju Dubrovačko-neretvanska županija i Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu. Desetu Festu sponzorirali su Lučka uprava Dubrovnik i Zračna luka Dubrovnik. 

vecernjakovadomovnica1

Na pozornici u Kongresnoj dvorani pred više od 400 uzvanika dobitnici ili njihovi predstavnici su preuzeli svoje Večernjakove domovnice. Sve dobitnike i uzvanike je prigodnim gotovom pozdravio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Za „Događaj godine“ proglašena je “Kotorvaroška večer” Stuttgart  i “Hrvatski festival 2023.”, Hamburg, te Festa Sv.Vlaha, Bruxelles. Bila je to još jedna Večernjakova domovnica koja je pokazala izvrsnost Hrvata u iseljeništvu, povezanost domovine i iseljeništva, ali i dobre odnose Njemačke i Hrvatske. 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.