U Kuli Norinskoj obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

civilnazastita1

I ove godine Dubrovačko-neretvanska županija obilježila je Međunarodni dan civilne zaštite, a u sklopu proslave sudjelovala je i Regionalna agencija DUNEA.

Naime, u Centru za obuku operativnih snaga civilne zaštite predstavljena je oprema koju je Dubrovačko-neretvanska županija nabavila za operativne snage civilne zaštite u sklopu europskih projekata, a predstavnici Vatrogasne zajednice, Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Policijske uprave i Ravnateljstva civilne zaštite predstavili su svoj rad.

Zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo čestitao je Međunarodni dan civilne zaštite i zahvalio svim pripadnicima operativnih snaga na svemu što čine za naše društvo.

‘Hvala vam na svakoj odrađenoj intervenciji, svakoj akciji i spremnosti u svakom trenutku! ubrovačko-neretvanska županija ulaže velika sredstva i realizira brojne projekte s ciljem opremanja i poboljšanja uvjeta svim sastavnicama naše civilne zaštite’, istaknuo je zamjenik župana.

civilnazastita2

‘Možemo se pohvaliti kako smo, što iz vlastitih sredstava, što iz europskih projekata nabavili zaista vrijednu opremu. Osim toga, i danas se nalazimo ovdje u Centru za obuku operativnih snaga financiranom europskim sredstvima. Nedavno smo otvorili dva nova vatrogasna doma-u Putnikovićima i na Grudi. Na području naše županije imamo čak četiri vatrogasna broda. Zaista ulažemo puno, a projekte nastavljamo i dalje’, poručio je zamjenik Cebalo te zahvalio svima koji su sudjelovali u otklanjanju šteta i pomaganju našim sugrađanim na neretvanskom području tijekom nedavnih jakih oborina i poplava.

Prezentaciju projekata okrenutih civilnoj zaštiti, a koje je realizirala Županija, održao je viši savjetnik specijalist Mato Tomljanović. Današnjem događanju nazočili su i načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga, pročelnica Žaklina Marević, ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, predstavnici jednica lokalne samouprave, kao i učenici Osnovne škole Kula Norinska.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.