PRATITE ONLINE Europski dani oceana po prvi put se obilježavaju u 2024. godini

euoceanday

Europski dani oceana po prvi put će se obilježiti 2024.godine, u periodu od 4. do 8. ožujka, u Bruxellesu. Riječ je o višednevnim događanjima čija su glavna tema europska mora i njihova zaštita.

Pojedine dane i događanja bit će moguće pratiti online putem i preko livestreaminga, stoga pozivamo sve zainteresirane da više informacija saznaju na ovom linku.

Ovo događanje organizirano je i kao dio nove misije koju provodi Europska komisija unutar HORIZON EUROPE programa, „Restore our Ocean and Waters by 2030“, koja ima za cilj obnoviti naše oceane i mora do 2030. godine, a u skladu s kojim Regionalna agencija DUNEA provodi projekt SeaClear 2.0 za sprječavanje i smanjenje onečišćenja otpadom u moru, posebice plastikom i mikroplastikom, na području Mediterana.

SeaClear2.0 djeluje kao nastavak projekta SeaClear, a cilj je razviti holistički pristup za rješavanje cjelokupnog ciklusa morskog otpada, sukladno Misiji obnove, zaštite i očuvanja zdravlja naših oceana, mora i voda do 2030. Partnerski konzorcij se sastoji od 13 partnera iz 9 zemalja, s kombinacijom stručnosti u javnom angažmanu, kreiranju politika, robotskoj percepciji i kontroli, umjetnoj inteligenciji, pomorskoj i ronilačkoj tehnologiji i operacijama te razvrstavanju i recikliranju smeća. Regionalna agencija DUNEA I Sveučilište u Dubrovniku jedini su hrvatski partneri.

Regionalna agencija DUNEA u partnerskom konzorciju doprinosi najviše u ulozi regionalnog koordinatora za područje Dubrovačko-neretvanske županije, ali i kroz iskustvo i znanje u aktivnostima podizanja razine svijesti o problemu otpada u moru koji se nastavlja kroz prethodno provedene projekte.

MissionOcean VisualIdentity          seaclear 2.0

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.