FINALNI KRUG Festa sv. Vlaha u Bruxellesu na korak do osvajanja Večernjakove domovnice

svvlahobrisel
 
U kategoriji “Događaj godine” Večernjakova izbora za prestižnu nagradu Večernjakova domovnica, Festa Sv. Vlaha u Bruxellesu stigla je do finala. Od ukupno sedam nominiranih Festa sv. Vlaha ušla je u finalni izbor sa još dva događaja – „Hrvatski festival” u Hamburgu i “Kotorvaroška večer” u Stuttgartu.
Nakon što je u nedjelju završio treći, završni krug u ponedjeljak, 19. veljače, počeo je finalni krug izbora najpopularnijih u hrvatskom iseljeništvu. U finalni krug ušlo je po troje kandidata u svakoj kategoriji, što znači ukupno 21 kandidat koji će trajati do 25. veljače do kada će čitatelji moći glasovati za svoje favorite na portalima Večernjeg lista i Fenix-magazina.
 
Napominjemo kako se postotak glasova čitatelja s portala Večernjeg lista i Fenix-magazina zbraja tako da je potrebno glasovati na oba portala. Prva tri u finalnom dijelu izbora čitatelja i žirija bit će pozvani na finalnu večer proglašenja pobjednika i uručenja Domovnica. Pobjednici po kategorijama izbora primit će prestižnu domovinsku nagradu (Domovnicu) Večernjeg lista na finalnoj večeri izbora u subotu, 2. ožujka 2024. godine u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu. Osim dobitnika na dodjelu nagrada stići će i velik broj uzvanika iz hrvatskog iseljeništva te Hrvatske i BiH. 
 
Podsjetimo, u ovogodišnjem izboru za prestižnu Večernjakovu domovinsku nagradu (Domovnicu) hrvatskim iseljenicima bilo je nominirano 79 kandidata u kategorijama sporta, glazbe, glume i showbizza. Stručni žiri će, kao i prethodnih godina, svojim glasovima izvan kategorija sporta, glazbe, glume i spektakla glasovati i za osobu godine po izboru novinara i stručnog žirija Večernjeg lista i portala Fenix magazina.
 
Proslava Feste sv. Vlaha upriličena je po deseti put u Bruxellesu, a otvorena je ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule. U sklopu svečanosti organizirana je Večera od Kandelore koja je bila humanitarnog karaktera, a cjelokupan iznos bit će doniran Centru za djecu s teškoćama u razvoju Dubrovačko-neretvanske županije „Dva skalina“.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.