MINISTRICA POLJOPRIVREDE U DNŽ Realizira se projekt pokušališta za agrume i brojne druge investicije

poljoprivreda hapih1

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković boravila je u radnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Ministrica je, s ravnateljicom Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darjom Sokolić, održala radni sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem i njegovim suradnicima na temu daljnjih ulaganja u poljoprivredni sektor u našoj županiji. RIječi je bilo o komasaciji Konavoskog polja, projektima navodnjavanja Čarskog polja te neretvanskih područja zajedno s kapitalnom investicijom brane na Neretvi, sektoru maslinarstva, vinarstva i pčelarstva, kao i projektu pokušališta za agrume i Centra za poljoprivredu u Opuzenu.

poljoprivreda hapih2

Ovom prilikom, župan Dobroslavić i ravnateljica Sokolić razmijenili su potpisane ugovore o davanju na uporabu zemljišta, a temeljem Sporazuma o suradnji na daljnjem razvoju proizvodnje odnosno unaprjeđenju uzgoja agruma u dolini Neretve.

“Ovim ugovorom dali smo na korištenje zemljište koje smo osigurali za pokušalište. Ovo je značajan korak, jer smo njime ostvarili osnovni preduvjet da se na vrijeme, u optimalnim agrotehničkim rokovima, mogu odraditi pripremne aktivnosti za proljetnu sadnju“, kazao je župan Nikola Dobroslavić.

„Ovim ulazimo u sljedeću fazu realizacije ovog hvalevrijednog projekta u kojem ćemo, kroz podizanje pokusnih nasada agruma te primjenu suvremenih tehnologija uzgoja, utvrditi tehnološke parametre za unapređenje kvalitete i produktivnosti proizvodnje ovih iznimno značajnih voćnih vrsta, kako za Dubrovačko-neretvansku županiju, tako i za cijelu Hrvatsku,“  rekla je Darja Sokolić, ravnateljica HAPIH-a.

poljoprivreda hapih

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.