‘EU projekt bez kojeg se ne može zamisliti Hrvatsku’ – SAFU odabrao 32 projekta i otvorio glasanje, dva su iz Dubrovačko-neretvanske županije

peljeskimost gl

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) je s brojnim korisnicima diljem Republike Hrvatske ugovorila više od 1200 projekata u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. (OPKK).

Svaki projekt važan je na svoj način – omogućeno nam je  rješavanje brojnih izazova, poticanje gospodarskog razvoja, zaštitu okoliša, unaprjeđenje infrastrukture, ulaganje u zdravstvenu i socijalnu infrastrukturu te podizanje životnog standarda svih građana. No SAFU je otvorio glasanje  ‘Bez kojeg EU projekta ne možete zamisliti Hrvatsku’, gdje će se odabrati pobjednik. Glasati se može između 32 projekta, za njih najviše tri, na POVEZNICI.

Među mnogim zanimljivim projektima nalaze se i dva iz Dubrovačko-neretvanske županije. Riječ je o Pelješkom mostu, najvećem projektu u okviru OPKK 2014.-2020. čiju provedbu prati SAFU. Realizacijom projekta povezan je teritorij Republike Hrvatske na samom jugu izgradnjom Pelješkog mosta duljine 2,4 kilometara s pristupnim cestama i cestama na Pelješcu (tzv. Stonska obilaznica).

Drugi projekt je Razvoj zračne luke Dubrovnik koji je jedan od ključnih projekata ulaganja u infrastrukturu u Republici Hrvatskoj. Projekt je obuhvaćao rekonstrukciju uzletno-sletne staze, staze za vožnju i stajanki, rekonstrukciju i dogradnju putničke zgrade Terminala, izgradnju objekata za gospodarenje otpadom te unaprjeđenje mjera zaštite okoliša, izgradnju kanalizacijskog sustava i izmještanje postrojenja za opskrbu avio gorivom te izgradnju administrativnih i ostalih objekata.

zracnalukadbk

Proglašenje projekata bez kojih je Hrvatska danas nezamisliva održat će se na konferenciji „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.