Otvoreni poziv gradovima za iskaz interesa za uključivanje u projekt Europe Goes Local

Opuzen web

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva gradove da se uključe u sudjelovanje u najvećem europskom projektu u području mladih pod nazivom Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level, koji za cilj ima poboljšati kvalitetu rada s mladima, posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini – predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te osoba aktivnih u radu s mladima.

Projekt će uključenim gradovima pružiti mogućnost stručnog usavršavanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini o radu s mladima te o ulozi i načinu na koji gradovi mogu podržati mlade i rad s mladima u svojim lokalnim zajednicama. Projekt će osigurati višemjesečnu stručnu podršku prilagođenu individualnim potrebama svakog uključenog grada u području sustava rada s mladima, mogućnost sudjelovanja na studijskim posjetima te aktivnostima nacionalnog i međunarodnog umrežavanja s raznim dionicima.

U svrhu postizanja kvalitetnih rezultata, aktivnosti Projekta su:

samoprocjena stanja lokalnih politika za mlade i potreba u odnosu na rad s mladima u matičnoj lokalnoj zajednici,

aktivno sudjelovanje na trodnevnom osposobljavanju s ciljem osnaživanja gradova za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj rada s mladima na lokalnoj razini,

aktivni i kontinuirani rad na izradi i realizaciji individualnih planova za razvoj/unapređenje sustava rada s mladima na lokalnoj razini (uz podršku stručnjaka u području rada s mladima/mentora),

jednodnevni sastanak na polovici provedbe individualnih planova,

diseminacija rezultata projekta,

sudjelovanje na završnoj nacionalnoj konferenciji.

Sudionici se trebaju obvezati na kontinuirano i aktivno sudjelovanje u aktivnostima za vrijeme trajanja Projekta, odnosno do lipnja 2025. godine. Rok za prijavu je 19. studenoga 2023. godine. Više o projektu i uvjetima sudjelovanja možete pronaći na poveznici.

 

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.