Otvoreno savjetovanje s javnošću „Priprema i provedba programa unaprjeđenja javne kulturne infrastrukture“

 

radploca

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavljuje da je otvoreno e-Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Uputama za prijavitelje Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema i provedba programa unaprjeđenja javne kulturne infrastrukture“, koji se financira u sklopu Programa Konkurentnost i kohezija 2021.-2027.

Pozivom na dodjelu bespovratnih sredstava Priprema i provedba programa unaprjeđenja javne kulturne infrastrukture ( u daljnjem tekstu: Poziv) definiraju se vrsta Poziva, pravila o načinu podnošenja, zaprimanja i registracije projektnih prijedloga, rok za podnošenje projektnih prijedloga, ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru Poziva, kriteriji na temelju kojih se bespovratna sredstva dodjeljuju, postupak odabira projekata, način provedbe postupka odabira projekata, najviši, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti, pravila izjavljivanja prigovora i rješavanja o izjavljenom prigovoru, pravila zaštite osobnih podataka te druga pravila na temelju kojih se dodjeljuju bespovratna sredstva u okviru programa iz područja konkurentnosti i kohezije u financijskom razdoblju 2021.-2027.

Prijavitelj u sklopu ovog Poziva može biti:

- Ustanova u kulturi sukladno članku 2., stavku 5. Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi (NN 83/22) tj. javna ustanova koja se osniva za obavljanje pretežito kulturnih djelatnosti u skladu s ovim Zakonom, a koje osniva Republika Hrvatska, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te pravna osoba u pretežitom vlasništvu Republike Hrvatske ili jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te ustanova koje Republika Hrvatska ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave osniva zajedno s drugom pravnom i fizičkom osobom ili

- Jedinica lokalne samouprave (dalje: JLS), ili

- Jedinica područne (regionalne) samouprave (dalje: JP(R)S)

Savjetovanje je otvoreno od 17. listopada do 16. studenoga 2023. godine. Javno savjetovanje dostupno je na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=25355.

 

Logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.