Objavljen Javni poziv za sudjelovanje u Programu školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu

 medskola

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu.

Svrha Programa školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Predmet Javnog poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 mL.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova: Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave te druge pravne ili fizičke osobe.

Program će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola na dan 7. prosinca 2023. godine, povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u svrhu:

  • promocije meda lokalnih proizvođača koji se pakira u Nacionalnu staklenku,
  • povećanja unosa meda u prehrani djece,
  • podizanja razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane,
  • educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Zahtjevi se dostavljaju isključivo u pisanom obliku na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269/d, 10000 Zagreb, s naznakom „Javni poziv za iskaz interesa za Školski medni dan 2023.“.

Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2023. godine.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.