ZLATNA NARANČA Odabrani najbolji primjeri ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za 2023. godinu

 

zlatnanaranca2023

 

Proces odabira kandidata za nagradu 'Zlatna naranča' - najbolji primjeri ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, uspješno je završen za 2023. godinu.

Nagradu ''Zlatna naranča'' pokrenuli su Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA kako bi se potaknuo kvalitetan pristup u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma i odalo priznanje najboljima. Općine i turističke zajednice na natječaj su prijavile OPG-ove s područja cijele Županije, te je ocjenjivačka komisija, koju odlukom župana Nikole Dobroslavića čine predstavnici Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more DNŽ, Turističke zajednice DNŽ, HGK - županijske komore Dubrovnik te Regionalne agencije DUNEA, obišla prijavljene kandidate.

Provjerom na terenu te dodatnim ocjenjivanjem odabrano je šest najboljih - prva tri mjesta nagrade 'Zlatna naranča', s tim da dvoje kandidata dijeli treće mjesto te dvoje dobitnika u posebnim kategorijama 'Atrakcije u ponudi ruralnog turizma’ i ‘Tradicijski proizvod'. Pobjednicima će, uz statuu Zlatne naranče i povelju, biti uručeni i novčani iznosi za unapređenje poslovanja, a svečana dodjela planirana je početkom svibnja, kad će i javno biti poznata imena nagrađenih za ovu godinu.

Podsjetimo, nagradu ‘Zlatna naranča’ 2021. godine osvojila je Konoba Mate iz Pupnata na Korčuli, drugu nagradu dobila je Bonaca Klek iz Kleka, a seosko domaćinstvo Savonari iz Orašca dobitnik je treće nagrade. U kategorijama posebnih nagrada ‘Atrakciju u ponudi ruralnog turizma’ 2021. godine osvojilo je OPG Seosko domaćinstvo Miletić iz Vela Luke, a u kategoriji ‘Tradicijski proizvod’ Vinarija Križ iz Prizdrine.

 zlatna 2

 

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.