Komisija objavila poziv na podnošenje prijava za druge nagrade EU-a za ekološku proizvodnju

eko proizvodnja 2804

Nakon uspjeha prvih Nagrada EU-a za ekološku proizvodnju, do 14. svibnja 2023. otvoren je poziv na podnošenje prijava za druge nagrade EU-a za ekološku proizvodnju.

Nagradama EU-a za ekološku proizvodnju odaje se priznanje akterima duž ekološkog vrijednosnog lanca koji su razvili inovativan, održiv i inspirativan projekt koji je rezultirao stvarnom dodanom vrijednošću za ekološku proizvodnju i konzumaciju hrane. Svečanost dodjele nagrada održat će se 25. rujna u Bruxellesu.

Osam nagrada dodijelit će se u sedam kategorija: Najbolji ekološki poljoprivrednik (žena i muškarac), Najbolja ekološka regija, Najbolji ekološki grad, Najbolji ekološki „biookrug”, Najbolji MSP u ekološkoj preradi hrane, Najbolji trgovac ekološkim prehrambenim proizvodima na malo i Najbolji ekološki restoran / pružatelj usluga prehrane. Nagrade EU-a za ekološku proizvodnju zajednički organiziraju Europska komisija, Europski gospodarski i socijalni odbor, Europski odbor regija, COPA-COGECA i IFOAM Organics Europe, uz sudjelovanje Europskog parlamenta i Vijeća u žiriju za nagrade.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'  

 

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.