U Gospiću održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

gospic sastanak

Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija održan je u petak 10. ožujka u prostorima Ličko-senjske županije u Gospiću, na kojemu je sudjelovao i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić koji je najavio Program Lika vrijedan 4 milijuna eura za projekte na području Ličko-senjske županije.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry uvodno je, govoreći o pokrenutim projektima na području županije, istaknuo važnost razmijenjenih iskustava između županija, ali resornih ministarstava. Sjednici su, u ime Dubrovačko-neretvanske županije, nazočili župan Nikola Dobroslavić i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

U nastavku sjednice o aktualnim pitanjima razgovaralo se s predstavnicima Ministarstva financija i Ministarstva pravosuđa i uprave, a župan Istarske županije Boris Miletić prezentirao je izazove u provedbi održivog turizma: „Imamo veliku odgovornost prema lokalnom stanovništvu, čija kvaliteta života ne smije ispaštati zbog turizma, a potom i radi gosta koji dolazi s velikim očekivanjima, koja moraju biti ispunjena“. Budućnost turizma je u cjelogodišnjem i održivom turizmu, konkurentnom i inovativnom turizmu, podizanju kvalitete turističkog proizvoda te autentičnosti i očuvanju regionalnih posebnosti.

gospic sastanak1

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić najavio je dva velika događanja kroz 2023. godinu. „Ove godine obilježavamo 30 godina lokalne demokracije u Hrvatskoj, kao i 20 godina djelovanja Hrvatske zajednice županija. Svečana obljetnica održat će se u travnju u Opatiji, u Primorskoj-goranskoj županiji, iz koje je potekla ideja o osnivanju Zajednice“

U rujnu će se, nakon pandemijske stanke, održati 9. forum poljskih i hrvatskih regija.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.