U Zagrebu održan sastanak konzorcija projekta dRural

drural11zg4

Sastanak konzorcija dRural projekta održao se u Zagrebu na kojem su uz predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA sudjelovali i drugi hrvatski partneri uz partnere iz Švedske, točnije istraživačkog instituta RISE.

Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

drural11zg

Podsjećamo kako će se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u okviru dRural-a razviti digitalna čekaonica u Domu zdravlja Metković i virtualna tržnica te će se unaprijediti i sustav praćenja i analiziranja kretanja ljudi u frekventnim turističkim područjima korištenjem postojeće Wi-Fi infrastrukture i sustava. Sve navedeno pridonosi i glavnom cilju projekta – stvaranje jedinstvenog „mrežnog“ tržišta koje će žiteljima ruralnih sredina ponuditi raznovrsne usluge, od zdravstva, dostupnosti lokalne uprave, do stručne pomoći.

druralzg

Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s  Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije - DUNEA, Grad Metković, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije. Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta 'Znanjem do EU fondova' kojim je osmišljen četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj, Dubrovačko-neretvanskoj županiji pruža stručnu pomoć u provođenju ovog projekta. Projekt je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

drural logo

Logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.