Deset milijuna kuna za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

poljoprivr.zemljiste

Ministarstvo poljoprivrede je u četvrtak, 15. prosinca 2022. godine, u postupak e-savjetovanja uputilo Nacrt natječaja za provedbu podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“ iz Programa ruralnog razvoja, za što su osigurana sredstva u iznosu 10 milijuna kuna.

Svrha potpore je potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu i  tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja.

Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50 tisuća eura po pojedinoj aktivnosti, a intenzitet javne potpore 100 posto. Korisnici su javna tijela i pravne osobe koje se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora

E-savjetovanje dostupno je na portalu E-savjetovanja. 

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'  

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.