Objavljen Natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprječavanje štete od divljači u 2022. i 2023.

šuma

Predmet Natječaja je sufinanciranje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža/pletiva) za sprječavanje štete od divljači. Cilj Natječaja je sprječavanje šteta od divljači na području Republike Hrvatske kako bi se smanjili ekonomski gubici u poljoprivredi prouzročeni od divljači.

Prihvatljivi prijavitelj je: pravna i fizička osoba (obrtnik) koji ima valjani ugovor o pravu lova – lovoovlaštenik i fizička i pravna osoba upisana u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačka organizacija.

Uvjeti za dobivanje sredstava su: ispunjene obveze prema davatelju prava lova uredno ispunjene obveze iz prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz državnog proračuna i drugih javnih izvora sudjelovanje prijavitelja u ukupnom iznosu vrijednosti s najmanje 10% sredstava, navedeni uvjeti primjenjuju se kumulativno.

Uvjeti prihvatljivosti troškova su:

kupljena i postavljena nova zaštitna sredstva i to: električna ograda (pastir) s pripadajućom opremom za kompletno zaštitno sredstvo (uređaj, izvor napajanja, žica ili sajla, izolator, kleme, spajalice za žicu, uzemljenje) te žičana ograda – pletivo i/ili mreža,

troškovi nastali u razdoblju od 1. siječnja 2022. godine do zatvaranje ovoga Natječaja,

troškovi moraju nastati kod prijavitelja.

Ukupno planirana vrijednost Natječaja iznosi 4.000.000,00 kuna/530.891,23 eura. Najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 50.000,00 kuna/6.636,14 eura. Intenzitet sufinanciranja iznosi do 90% prihvatljivih troškova. Prijava se dostavlja preporučenom poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Planinska 2a, 10 000 Zagreb s naznakom „Natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprječavanje štete od divljači u 2022. i 2023.“ – NE OTVARATI!

Natječaj je otvoren od 20. prosinca 2022. do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 15. listopada 2023. 

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'  

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.