Poziv za urbana područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja

itu

Svrha Poziva je donijeti Odluku kojom se utvrđuju urbana područja u kojima će se provoditi ITU mehanizam u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2021. – 2027.

Potrebno je istaknuti da svrha ovog Poziva nije dodjela bespovratnih sredstava već se bespovratna sredstva dodjeljuju temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga u postupcima dodjele bespovratnih sredstava Poziva koji će se objavljivati nakon sklapanja Sporazuma o provedbi ITU mehanizma. Osigurana je alokacija od 681,275 milijuna eura što iznosi 13,05% sredstava EFRR-a. Od navedenog iznosa 652 milijuna eura planirano je dodijeliti kroz bespovratna sredstva, a 29 milijuna eura kroz financijske instrumente.

Prihvatljivi prijavitelji su dvadeset i dva grada koji su uspostavili svoja urbana područja sukladno ZRRRH i Smjernicama:

4 urbane aglomeracije: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek

10 većih urbanih područja: Zadar, Slavonski Brod, Pula, Karlovac, Sisak, Varaždin, Šibenik, Dubrovnik, Bjelovar i Vinkovci

8 manjih urbanih područja koji su sjedišta županija: Koprivnica, Vukovar, Čakovec, Požega, Virovitica, Krapina, Gospić i Pazin.

Sadržaj prijave: Prijava se dostavlja na hrvatskom jeziku u elektroničkom obliku (PDF format) na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava se sastoji od dva dijela: Dio 1: Obrazac 1. Sadržaj prijave (obvezno), obrazac 2. Prijavni obrazac (obvezno), obrazac 3. Prijedlog doprinosa ITU mehanizma provedbi SRUP-a (obvezno) i Dio 2: Nacrt SRUP-a s prilozima SRUP-u (obvezno) i ostala dokumentacija koja se prilaže uz nacrt SRUP-a.

Rok za podnošenje prijave je 28. veljače 2023.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. 

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'  

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.