Novinari, prijavite se na studijski program i putovanje u Bruxelles! 

MEDIJSKAPutovanja

Centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, projekt čiji je nositelj Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije - DUNEA, dio je europske mreže informacijskih centara te predstavlja produženu ruku Europske komisije i promiče njene prioritete.

S obzirom na to da centar pruža potporu u neposrednom protoku informacija vezanih za mogućnosti i prednosti koje su na raspolaganju građanima država članica EU-a, u nastavku vijesti nalazi se otvoreni poziv za sudjelovanje u studijskom programu namijenjenom novinarima.

Poziv Europske komisije prenosimo u cijelosti:

Novinarka ste ili novinar koji radi na području Europske unije i želite saznati više o kohezijskoj politici, fondovima i politikama EU-a? Ako je odgovor potvrdan, prijavite se za sudjelovanje u studijskom programu #EUinMyRegion Media Trips kojega je 21. studenog otvorila Europska komisija. Poziv je otvoren za sve lokalne i regionalne novinarke i novinare do 21. prosinca 2022. u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Program uključuje tečajeve osposobljavanja putem interneta i studijski posjet Bruxellesu. Saznat ćete više o institucijama EU-a, njihovim strukturama i procedurama, kohezijskoj politici te o tome kako se EU suočava s prijevarama i lošim upravljanjem sredstvima. Imat ćete i priliku upoznati se sa stručnjakinjama i stručnjacima iz Komisije, posjetiti projekte financirane sredstvima EU-a i naučiti kako se služiti Komisijinim podatkovnim alatima.

Nakon dovršetka programa bit ćete bolje upoznati s politikama EU-a, posebice s kohezijskom politikom, a uspostavit ćete kontakte s novinarkama i novinarima iz drugih država i regija. Prvo studijsko putovanje u Bruxelles na rasporedu je 2. i 3. veljače 2023., dok će se druga dva putovanja organizirati u ožujku i travnju. Očekuje se da će se svakom studijskom putovanju pridružiti do 40 novinarki i novinara, a Komisija pokriva putne troškove i troškove smještaja.

Za više informacija i prijave na stranici EU in my region - Media trips.

Logotip za objave u medijima EU DIRECT

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.