Otvoren Poziv na dostavu prijedloga za Europske projekte suradnje 2023.

kulturakreative

U okviru Programa Kreativna Europa, potprograma Kultura otvoren je Poziv na dostavu prijedloga za Europske projekte suradnje 2023. Potpora za Europske projekte suradnje namijenjena je transnacionalnim projektima za provođenje širokog spektra aktivnosti i inicijativa u koje su uključene kulturne i kreativne organizacije iz različitih država koje sudjeluju u Programu.

U projektima mogu sudjelovati:

pravne osobe (privatne i javne), tijela nacionalne, regionalne i lokalne vlasti, pri čemu vodeći partner mora biti u mogućnosti potkrijepiti svoju pravnu osobnost (istoga imena i statusa) za razdoblje od protekle dvije godine.

Cilj poziva je olakšati i poboljšati pristup europskoj kulturi i kreativnim djelima te promicati inovativnost i kreativnost, a predloženi projekti mogu pokrivati jedan ili više kulturnih i kreativnih sektora, a mogu biti i interdisciplinarni.

Kroz ovaj poziv podržat će se projektni prijedlozi koji će posebnu pozornost posvetiti: inkluziji, raznolikosti, rodnoj ravnopravnosti,borbi za okoliš i protiv klimatskih promjena.

Sve aktivnosti koje se financiraju u okviru programa moraju uključivati perspektivu rodne ravnopravnosti i doprinositi jednakom osnaživanju žena i muškaraca, osiguravajući da ostvare svoj puni potencijal i uživaju ista prava.

Projektni prijedlozi trebali bi pridonositi Europskom zelenom planu, poticanjem njegovih operatera da usvoje ekološki održivije prakse i, na taj način, doprinesu postizanju općeg cilja od 30 % rashoda proračuna Unije za potporu klimatskim ciljevima. Projektni prijedlozi mogu se baviti jednim (ili najviše dvama) od navedenih prioriteta: Publika, Socijalna inkluzija, Održivost, Digitalni pristup, Međunarodna dimenzija i Sektorski prioritet.

Za ovaj Poziv osigurana su ukupna sredstva u iznos od 60.076.809 EUR, a predviđa se sufinanciranje oko 130 projektnih prijedloga. Očekivano trajanje projekata u svim kategorijama je maksimalno 48 mjeseci.

Prijava se ispunjava i predaje online putem Funding and tenders opportunity portala.

Rok za predaju projektnih prijedloga je 23. veljače 2023. godine u 17:00 CET.

logotipi vidljivost
 

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'  

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.