EUROPE DIRECT DNŽ sudjelovao u radionicama „Poljoprivreda naše budućnosti-neka hrana bude lijek“

 slika1czppoljoprivreda

U razdoblju od 5. do 7. listopada u Konavlima, Dubrovačkom primorju i na Pelješcu u organizaciji Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije održane su interaktivne radionice „Poljoprivreda naše budućnosti-neka hrana bude lijek“. Radionice su održane u sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, a kao jedna od predavača u radionicama, bila je i predstavnica centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojim upravlja Regionalna agencija DUNEA.

Teme radionica bile su usmjerene na regulativu ekološke poljoprivrede, prednosti ekološke poljoprivrede i proizvodnje, zahtjeve za proizvođače i proizvodnju, financiranje ekološke poljoprivrede i proizvodnje, kontrolu i certifikaciju ekološke poljoprivrede i proizvodnje, tržište - marketing, označavanje, nastup na tržištu te Zajedničku poljoprivrednu politiku EU - značaj, ciljevi, pravila, potpore. Predstavljeni su i primjeri dobre prakse te Europski zeleni plan.

Naime, interes za ekološkom proizvodnjom sve je veći, što u konačnici zahtjeva procese velike transformacije među institucijama, poljoprivrednicima, poduzetnicima pa tako i krajnjim potrošačima.

Radionice su bile namijenjene zainteresiranim poljoprivrednicima odnosno, nositeljima OPG-a.

Predavanja u sklopu radionica održale su: Ana Marušić Lisac, dipl. ing. hortikulture, vlasnica i direktorica Biotechnicon poduzetničkog centra d.o.o., Split i Zagreb, Klaudia Krstičević (OPG Happy Citrus), Marija Pendo (OPG Sjeme slobode) te Antonija Odak iz centra EUROPE DIRECT DNŽ.

 Logotip za objave u medijima EU DIRECT

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.