Dodijeljena 33 nova ugovora iz Programa ruralnog razvoja vrijedna 65 milijuna kuna

masline 2204

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u srijedu, 13. travnja 2022. godine, uručila je nove ugovore iz Programa ruralnog razvoja, pri čemu su korisnicima izdana 33 nova ugovora iz mjera 4,5,6 i 7 Programa ruralnog razvoja, u vrijednosti odobrene potpore veće od 65 milijuna kuna.

Navedena potpora uključuje 12 ulaganja koja se odnose na restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, a riječ je o različitim sektorskim ulaganjima u području maslinarstva i vinogradarstva, putem nabave mehanizacije i povećanja proizvodnih kapaciteta.

Vrijednost ovih ugovora je viša od 5,8 milijuna kuna. Pet ugovora o potporama odnose se na ulaganja u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti te razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, pri čemu ukupna vrijednost odobrene potpore iznosi 3,7 milijuna kuna. Kroz mjeru sedam je potpisano devet ugovora čija potpora iznosi 51 milijun kuna, a ulaganja se odnose na rekonstrukciju i opremanje dječjih vrtića, sportskih građevina, centra za kulturu i vatrogasnih domova.

Kroz Program ruralnog razvoja dosad je kroz Mjeru 7 za infrastrukturne projekte na području cijele Hrvatske isplaćeno dvije milijarde kuna za gotovo tisuću korisnika, pri čemu je milijarda kuna uložena u 200 vrtića diljem Hrvatske. Od potresa do sada je, ne uključujući ove ugovore, putem investicijskih mjera Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno gotovo 73 milijuna kuna odnosno ukupno 500 milijuna kuna potpora, uz 18 milijuna kuna potpore za 82 projekta obnove poljoprivrednih potencijala uništenih u potresu te mnoge zahtjeve u obradi. Također, za više od trideset tisuću korisnika u Hrvatskoj isplaćeno je više od 900 milijuna kuna putem COVID mjera pomoći.

Više informacija može se dobiti na službenoj stranici Ministarstva poljoprivrede.

Logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.