U Dubrovniku obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

 medunarodni dan 1

Predstavnici Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje DNŽ u suradnji s centrom EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA, organizirali su 3. prosinca tradicionalno druženje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Tom prigodom predstavljen je Vodič za osobe s invaliditetom kroz Dubrovačko-neretvansku županiju kojim se želi poboljšati kvaliteta života istih i osigurati neovisnost življenja u zajednici. Navedeni Vodič služi kao svojevrsna baza prikupljenih podataka o dostupnosti objekata osobama s invaliditetom na području Županije, koji će se u narednom razdoblju dalje razvijati i prilagođavati potrebama krajnjih korisnika.

Sve prisutne uvodno je pozdravila savjetnica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević, dok je tiskano i elektronsko izdanje Vodiča predstavila zamjenica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Nina Skurić. Predstavnici Centra za socijalnu skrb, Jurica Mihović i Marina Topalović, govorili su o pravima osoba s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi.

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije Antonija Odak i Petra Popović, održale su predavanje na temu „Promicanje jednakih mogućnosti kroz EU fondove“.

Interaktivno druženje u hotelu Lero bilo je prilika i za doznati konkretne probleme članova udruga za osobe s invaliditetom, a na neke od njih su nadležni odmah imali prigode i dati odgovor.

Podsjetimo, EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Mrežom upravlja Europska komisija s ciljem približavanja Europe ljudima na terenu i  poticanja njihovog uključivanja u raspravu o budućnosti Europske unije. Centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije vodi Regionalna agencija DUNEA u suradnji sa Srednjom poljoprivrednom i tehničkom školom u Opuzenu te udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik.

 Logo Europe direct DNŽ

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.