Održan radni sastanak na temu provedbe lokalnog razvoja pod vodstvom zajednice

clld

Ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić sudjelovala je, 3.prosinca, na radnom sastanku na temu provedbe CLLD-a u programskom razdoblju 2014.-2020. i programiranje CLLD-a za programsko razdoblje 2021.-2027.

Sastanak je održan u organizaciji FLAG-a Južni Jadran, a sudjelovali su i predstavnici Uprave ribarstva, jedinica lokalnih samouprava, Regionalne agencije DUNEA, FLAG-ova Šabakun, Malo misto i Južni Jadran i drugi.

CLLD (eng. Community Led Local Development - lokalni razvoj pod vodstvom zajednice) je mehanizam za uključivanje partnera na lokalnoj razini, uključujući i predstavnike civilnog društva i lokalne gospodarske dionike, u izradu i provedbu integrirane lokalne razvojne strategije koja pomaže njihovom području u prijelazu k održivoj budućnosti.

Voditelj FLAG-a Južni Jadran Mato Oberan predstavio je analizu provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Južni Jadran za razdoblje 2014.-2020., ukazavši i na problematiku provedbe iste.

Ravnatelj Uprave ribarstva Ante Mišura i načelnica sektora za upravljanje EU fondovima u ribarstvu Irena Jahutka istaknuli su dosadašnje rezultate provedbe LRSR FLAG-a Južni Jadran, koji je u realizaciji provedbe lokalne strategije među četiri najuspješnija u Republici Hrvatskoj.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.