"Dani otvorenih vrata EU projekata": Održana akcija čišćenja otpada na ušću Neretve

usce 2311 5

U organizaciji ureda EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA, povodom obilježavanja Svjetskog dana djece, a u sklopu manifestacije "Dani otvorenih vrata EU projekata", 23. studenoga, na ušću Neretve održana je eko akcija čišćenja otpada iz mora.

U akciji su, uz učenike i ravnateljicu Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, sudjelovali i predstavnici Regionalne agencije DUNEA, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije kao i stručnjaci udruge BIOM.

Kroz događanje se prezentirao COASTING PLUS projekt, te nulta stopa onečišćenja kao jedan od ciljeva unutar Europskog zelenog plana. Učenicima su održane i kratke edukacije o Ušću Neretve, kao i o problematici onečišćenja mora plastikom. Nakon edukativnih aktivnosti i same akcije čišćenja, učenici su se uz stručno vodstvo okušali u promatranju ptica.

Događanje je podržala i Čistoća Opuzen koji su se pobrinuli za uklanjanje i zbrinjavanje prikupljenog otpada.

Održana eko akcija samo je dio aktivnosti u sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata EU projekata“ čime se Hrvatska i ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom "Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

 Logo Europe direct DNŽ

DOV 2021. Logo 02

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.