Održana druga sjednica Partnerskog vijeća, usuglašen završni nacrt Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine

plan 0411

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA, 04. studenog putem platforme Microsoft Teams, održana je druga sjednica Partnerskog vijeća na kojoj je predstavljen završni nacrt “Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine”.

Sjednicu je predvodio predsjednik Partnerskog vijeća župan Nikola Dobroslavić koji je uvodno naglasio kako je izrada ovog strateškog akta provedena uz poštivanje načela partnerstva. Konzultacije su uključivale 150 različitih dionika: predstavnike regionalne samouprave, regionalnog koordinatora, predstavnike jedinica lokalne samouprave, akademske zajednice, gospodarske i socijalne partnere i organizacije civilnog društva s područja županije.

Voditelj tima za izradu Plana razvoja iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose gosp. Jakša Puljiz predstavio je završni nacrt akta koji je uključivao i popis te terminski plan provedbe strateških projekata i indikativni financijski okvir s prikazom financijskih pretpostavki za provedbu posebnih ciljeva definiranih Planom.

Partnersko vijeće je na sjednici jednoglasno usvojilo predloženi nacrt Plana koji bi nakon procesa prethodnog vrednovanja koje je u tijeku, te savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, trebao biti usvojen na završnoj županijskoj skupštini za 2021. godinu sredinom prosinca.

Izrada Plana provodi su u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’. Kroz projekt je pripremljen četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj. Vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna te je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.