WATERCARE Održana online konferencija sa hrvatskim i talijanskim studentima studijskih programa biologije mora

watercare

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije kao projektnog partnera, u ponedjeljak, 25. listopada, održana je Online konferencija sa studentima studijskih programa biologije mora, kako bi se studenti informirali o projektu WATERCARE i osvijestili o problemu mikrobiološkog onečišćenja mora za kupanje. Konferenciji je nazočilo 150 studenata s hrvatskih i talijanskih studija.

Konferencijom je predsjedala Elisa Baldighi iz Nacionalnog istraživačkog savjeta – Instituta za morske znanosti iz Ankone (IRBIM-CNR). Panelisti konferencije su bili predstavnici talijanskih partnera: prof. Antonella Penna; dr. Pierluigi Penna i dr. Elisa Baldighi te hrvatskih partnera dr. Marin Ordulj i Martin Bučan.

Teme konferencije bile su: mikrobiološka onečišćenja – nevidljiva prijetnja za obalne vode i more za kupanje, inovativni metodološki pristup poboljšanju upravljanja voda za kupanje, utjecaj oborina na kvalitetu mora za kupanje na području pod antropogenim utjecajem te novosti vezane uz Integrirani sustav kvalitete vode kao dio sustava ranog upozorenja za upravljanje vodama za kupanje.

Konferencija je održana u sklopu projekta WATERCARE koji je financiran iz programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska. Ukupna vrijednost projekta WATERCARE iznosi 2.833.019,40 eura, od kojih je udio Dubrovačko-neretvanske županije 278.000,00 eura. Partneri na projektu su Nacionalni istraživački savjet – Institut za morske znanosti iz Ankone, tvrtka ASET SPA iz Fana, Regija Marche, Regija Abruzzo, Sveučilište Urbino “Carlo Bo”, Splitsko dalmatinska županija, Dubrovačko-neretvanska županija, Sveučilište u Splitu, Istarsko veleučilište iz Pule i Hrvatske vode.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.