HARMONIJA JESENI U Opuzenu i Orebiću održane radionice ekološke proizvodnje

radionica

U sklopu programskih događanja pod zajedničkim nazivom „Harmonija jeseni“, 21. i 22. listopada u Opuzenu i Orebiću održane su radionice na temu ekološke poljoprivrede i proizvodnje, kako bi se poljoprivrednicima te svim zainteresiranim sudionicima približila važnost proizvodnog sustava čiji je cilj održati zdravlje tla, ekosustava i ljudi.

Poseban naglasak bio je na prednostima ekološke poljoprivrede, zahtjevima za proizvođače, kontroli i certificiranju ekološke proizvodnje, kao i na zajedničkom nastupu na tržištu.

Ana Marušić Lisac, certificirana predavačica iz tvrtke Biotechnicon d.o.o., govorila je o dobrobitima održivog ekološkog načina proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji podrazumijeva održivo korištenje resursa te pozitivnom trendu sve veće potražnje za ekološkim proizvodima u odnosu na proizvode dobivene konvencionalnim načinom proizvodnje. Također, istaknula je i jedan od ciljeva Europskog zelenog plana kojim bi 25% poljoprivrednog zemljišta trebalo biti obuhvaćeno ekološkom proizvodnjom do 2030. godine.

Također, u sklopu radionice, predstavljen je i Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi kojeg raspisuje Dubrovačko-neretvanska županija unutar novog Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje od 2021. – 2023. godine. Ivica Prović, viši savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj iz Dubrovačko-neretvanske županije, predstavio je 13 mjera za ulaganja u poljoprivredi. Sukladno pozivu, korisnik se može prijaviti na više mjera i ostvariti potporu u ukupnom iznosu 20.000,00 kuna godišnje. Javni poziv i popratna dokumentacija dostupni su na službenoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije.

Program „Harmonija jeseni“ provodi Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA te Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.