Najava održavanja Nacionalnog okruglog stola o financiranju mjera energetske učinkovitosti u RH

energija 2610

Nacionalni okrugli stol o financiranju mjera energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj održava se 25. i 26. listopada. Riječ je o online događanju organiziranom od strane Europske komisije u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske – REGEA te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Cilj Nacionalnog okruglog stola o financiranju korištenja obnovljivih izvora u Republici Hrvatskoj bio je potaknuti dijalog između ključnih hrvatskih aktera na temu poboljšanja dostupnosti financijskih sredstava za investicije u projekte obnovljivih izvora energije. Naglasak je stavljen na solarizaciju Hrvatske.

Sudionici okruglog stola prepoznali su postojeće izazove, a to je prije svega potreba za sinergijom svih tehnologija i učinkovito upravljanje tokovima energije; stabilan regulatorni okvir kao i jasni i jednoznačni uvjeti ulaganja u obnovljive izvore energije. Od iznimne je važnosti svim sudionicima omogućiti izravno sudjelovanje na tržištu električnom energijom, ali i educirati sve građane. Također, Hrvatskoj je nužna i modernizacija energetskog sustava kao i brza prilagodba - samo su neki od zaključaka okruglog stola.

Više detalja dostupno je na službenoj stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.