Održana treća tematska radionica na izradi "Plana razvoja DNŽ do 2027."

Logo Plan razvoja

Treća tematska radionica, kojom se nastavilo s aktivnostima na izradi ‘Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine’, održana je 13. srpnja 2021. u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA.

Radionica je održana putem platforme Microsoft Teams, a sudjelovali su članovi Upravnih odjela DNŽ, županijskih institucija kao i ostali relevantni dionici koji čine pet tematskih radnih skupina za područja ”Demografija, zdravstvo i socijalna uključenost”, ”Obrazovanje, znanost, kultura i sport”, ”Gospodarstvo i tržište rada”, ”Okoliš i prostorni razvoj” te ”Institucionalni kontekst i ključni rizici budućeg razvoja županije“.

Radionicu je otvorila savjetnica župana Žaklina Marević, koja je tom prilikom upoznala sve prisutne s dosadašnjim aktivnostima u izradi ovog strateškog dokumenta Dubrovačko-neretvanske županije. U suradnji s tematskim skupinama, predstavnicima Regionalne agencije DUNEA, Dubrovačko-neretvanske županije i stručnim timom iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba na radionici su predstavljene razvojne mjere Plana razvoja DNŽ do 2027.

Nakon održane treće radionice planira se još jedna, posljednja, i to u zadnjem kvartalu ove godine na kojoj će se predstaviti Nacrt cjelokupnog dokumenta, a koji bi potom nakon vrednovanja i javnog savjetovanja trebao biti i usvojen.

Izrada Plana provodi su u sklopu projekta 'Znanjem do EU fondova'. Kroz projekt je pripremljen četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj. Vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna te je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vezane vijesti:

Nastavljaju se aktivnosti na izradi 'Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027.

Održana prva radionica za izradu Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine

Započela izrada strateškog dokumenta 'Plan razvoja Dubrovačko-neretvanske županije 2021.-2027.''

logo eu fondovi             logo plan razvoja

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.