Konferencija o budućnosti Europe: konstituirajuća plenarna skupština i događanje za građane u lipnju

eu

Izvršni odbor danas je odobrio kalendar plenarnih sastanaka i europskih panela građana s raznim događanjima, od kojih prva započinju sljedeći mjesec. Konstituirajuća plenarna skupština Konferencije održat će se 19. lipnja 2021. u Strasbourgu. Članovi će imati mogućnost sudjelovati na daljinu ili fizički, uz puno poštovanje epidemioloških mjera. Na skupštini će se održati i prezentacije o europskim panelima građana i o višejezičnoj digitalnoj platformi.

Prije toga, 17. lipnja 2021., u Lisabonu u Portugalu održat će se događanje za europske građane, također u okviru Konferencije, koje će se moći uživo pratiti na internetu. Na njemu će sudjelovati 27 predstavnika iz nacionalnih panela građana ili nacionalnih događanja u okviru Konferencije (jedan po državi članici), predsjednica Europskog foruma mladih te građani koji su već odabrani u panele građana na europskoj razini. I ovo će se događanje održati u hibridnom obliku, a bit će prilika da sudionici razgovaraju s troje supredsjedatelja o svojim očekivanjima od Konferencije. Sudionici događanja prisustvovat će i konstituirajućoj plenarnoj skupštini u Strasbourgu.

Zastupnik u Europskom parlamentu i supredsjedatelj Izvršnog odbora iz Parlamenta Guy Verhofstadt izjavio je: Veoma je važno da sve pripremimo kako treba. O tome će djelomično ovisiti legitimitet cijele Konferencije. Radimo na jačanju platforme, organiziramo panele i pripremamo plenarnu skupštinu, koja će se baviti rezultatima rada platforme i panela. Primjećujem velik interes za Konferenciju i nacionalnih parlamenata, partnera iz civilnog društva i građana. Na nama je da sav taj entuzijazam i energiju usmjerimo u samu Konferenciju.

logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.