Zanimljive teme o očuvanju planeta i oporavku turizma - danas počinje 6. EUSAIR Forum

eusair

Pod sloganom „Uz obale zajedničkog mora“ i s fokusom na održive strategije za plavi rast i inovacije te održivu upotrebu obalnih i morskih resursa za zdravu budućnost putem zelenog i pametnog oporavka, u utorak i srijedu održava se 6. EUSAIR Forum.

Forum organiziraju Europska komisija i Republika Slovenija, uz podršku EUSAIR Facility Point projekta i Općine Izola. Forum će  online okupiti više od 600 sudionika iz svih devet zemalja Jadransko-jonske makroregije,  a svečano će ga otvoriti Elisa Ferreira, povjerenica EU za koheziju i reforme. Inspirativni dijalog i ministarski okrugli stol „Budućnost jadransko-jonske regije“ jedno je od događanja foruma koje izaziva veliki interes sudionika i medija. Atraktivan je zbog teme, ali i zbog sudjelovanja dobitnice Nobelove nagrade, sveučilišne profesorice Lučke Kajfež Bogataj i Boštjana Videmšeka,  nagrađivanog novinara, ambasadora Europskog klimatskog pakta i autora knjige „Plan B: kako ne izgubiti nadu u vremenu klimatske krize“.

Naše Ministarstvo turizma i sporta oplemenit će drugi dan Foruma panel raspravom „Od krize do oporavka kroz transnacionalne turističke projekte usmjerene ka održivoj zelenoj makroregiji“. Ministarstvoje  partner na EUSAIR Facility point projektu i koordinator tematskog stupa 4 Održivi turizam. Cilj panela jest ukazati na doprinos makroregionalnih strategija ključnim politikama EU te  doprinos turizma i kulture EUSAIR-u kroz transnacionalne odabrane vodeće projektne ideje koje ozelenjavaju jadransko-jonsku regiju i Europu. Posebno će se naglasiti doprinos kulturnog turizma i diverzifikacije kroz kulturne i biciklističke rute.

Novost 6. foruma jest da će se po prvi put dodijeliti i nagrada „“Ambassador of the EU Macro-Regional Strategy – Windmill of Excellence” predstavnicima civilnog društva koji su uspjeli nadograditi svoje bogate iskustvo u razvoju makroregionalnih strategija u potrazi za općim dobrom. Osim ove nove nagrade, proglasit će se i dobitnici već ustoličene nagrade za 2021. godinu  Young POPRI Award. Ova nagrada dodjeljuje se za najbolju poduzetničku ideju i poslovni model mladih iz 9 zemalja jadransko-jonske makro regije.

I Europska poduzetnička mreža EEN uključuje se u događanje: za vrijeme prvog dana Foruma organizira Međunarodni virtualni B2B susret - poslovno događanje za dionike iz jadransko-jonske regije koji traže ili nude mogućnosti za poslovnu, tehnološku i projektnu suradnju u plavom rastu, povezivanju regija, kvaliteti i zaštiti okoliša i održivom turizmu, tematskim stupovima EUSAIR-a. Sudjelovanje na ovom poslovnom događanju je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti,  zaključno s 10. svibnja,  na sljedećoj poveznici  https://b2beusair-forum-2021.b2match.io/signup.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.