VIDEO Pogledajte službenu animaciju projekta SeaClear!

Prikaz animacije videa SeaClear

Objavljena je službena SeaClear animacija – za smanjenje otpada u moru. Ovaj video kroz grafički prikaz pojašnjava ideju SeaClear sustava autonomnih robota za prikupljanje otpada s morskog dna i iz stupca vode, koji cilj postižu zajedničkom koordinacijom, međusobno komunicirajući, svaki sa svojom individualnom ulogom u sustavu.

Ovo je prvi takav sustav na svijetu kojeg, u partnerskom konzorciju, razvijaju najpoznatije svjetske organizacije te četiri akademske institucije među kojima je i stručni tim Sveučilišta u Dubrovniku. U projektu sudjeluju i Regionalna agencija DUNEA i Luka Hamburg, čija su pilot područja odabrana kako bi se verificirala sama funkcionalnost SeaClear sustava.

 

Projekt SeaClear, punog naziva „Search, Identification and Collection of Marine Litter with Autonomous Robot“, financira se u sto postotnom iznosu iz Europske unije iz programa HORIZON 2020, kroz koji je osigurano više od šest milijuna kuna za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

SeaClear logo 2

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.