PROJEKT ASOC Nastavlja se suradnja DUNEA-e i Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen

Screenshot online sastanka

Regionalna agencija DUNEA i Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen nastavljaju suradnju kroz projekt „U školi otvorene kohezije, ASOC“.

Uz pomoć mentorske podrške profesora i Regionalne agencije DUNEA, učenici će odabrati jedan projekt u njihovoj zajednici koji je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije, a svoje će istraživanje projekta predstaviti kroz slobodno izabran kreativni sadržaj (videozapis, prezentacija, infografika, radijski program i sl.) koji u kratkim crtama sažima provedeno istraživanje. Kako bi pomogli učenicima u njihovom istraživanju, Regionalna agencija DUNEA organizirala je online radionicu za učenike u kojoj su stručnjaci za pripremu i provedbu projekata, Antonija Odak i Petar Maleta, predstavili EU projekte u okviru kohezijske politike koji se provode na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Tako su učenici imali priliku upoznati se s projektom „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“ ukupne vrijednosti nešto više od 14 milijuna kuna. Projektom je realizirano 9 infrastrukturnih zahvata na području doline te je  tako obnovljen i stvoren novi posjetiteljsko-edukativni sadržaj u svrhu valorizacije prirodne baštine doline Neretve kroz turističku ponudu te je podignuta razina javne svijesti kroz promotivne aktivnosti o važnosti očuvanja zaštićenih dijelova prirode.

Također, predstavljeni su i projekti „Ruralna poučna kulturno-etnografska turistička atrakcija“, „Znanjem do EU fondova“ te „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II“, u čijoj provedbi sudjeluje Regionalna agencija DUNEA.

screenshot online sastanka

Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu, nakon uspješne prijave na Javni poziv kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, našla se na popisu deset škola u Republici Hrvatskoj koje će provoditi ASOC projekt za školsku godinu 2020./2021. Kroz ASOC projekt, škola će sudjelovati u provedbi interdisciplinarnog obrazovnog programa koji za cilj ima promicanje građanskog praćenja javnih financija kroz korištenje otvorenih podataka i informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Glavni cilj projekta je upoznati učenike s provedbom kohezijske politike Europske unije.

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu svog projekta 'Znanjem do EU fondova', Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen pruža stručnu pomoć u provedbi projekta.  Projekt 'Znanjem do EU fondova' ugovoren je kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžbe projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.