Objavljen Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2021. godinu

ruke

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2021. godinu sufinanciranih iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć 2014. – 2020.

Uredba Europskog parlamenta i Vijeća Europske unije kojom se uspostavlja Fond europske pomoći za najpotrebitije (Fond) stupila je na snagu 12. ožujka 2014. godine. Fond je uspostavljen za razdoblje od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2020. godine, a u navedenom razdoblju za Republiku Hrvatsku su predviđena sredstva u iznosu od 36,7 milijuna eura. S obzirom da je Fond komplementaran Europskom socijalnom fondu (ESF), Republika Hrvatska je odlučila usmjeriti se na pružanje nefinancijske pomoći, dok će se aktivnosti socijalnog uključivanja financirati iz ESF-a.

Fond europske pomoći za najpotrebitije zamjenjuje dosadašnji Program raspodjele hrane najsiromašnijima, uspostavljen još 1987. godine u okviru Zajedničke poljoprivredne politike, a kroz koji su se distribuirali prehrambeni viškovi najsiromašnijima. S obzirom na rastuću stopu siromaštva u cijeloj Europskoj uniji, Fondu su dodijeljena veća financijska sredstva te je proširen na način da osim raspodjele hrane sada uključuje i raspodjelu osnovne materijalne pomoći te financiranje aktivnosti socijalne uključenosti.

Više informacija možete pronaći na stranicama FEAD-a i Europskog socijalnog fonda.

logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.