URBACT pokreće SDG mrežu - razvijanje alata za lokalizaciju ciljeva održivog razvoja

Urbact

Nova mreža URBACT-a o lokalizaciji UN-ovih ciljeva održivog razvoja (SDG) odobrena je 9. ožujka 2021. godine.

Glavni cilj mreže je da se pilot gradovi međusobno razmjenjuju i s ostalim europskim i međunarodnim gradovima, da se grade kapaciteti za proces lokalizacije UN-ovih ciljeva održivog razvoja (SDG) na njihovim teritorijima i da se razvijaju alati za lokalizaciju ciljeva održivog razvoja. Mreža također ima za cilj ojačati sinergiju između URBACT-a, CEMR-a, EU-a i međunarodnih organizacija u potrazi za istim ciljevima.

Ova će mreža podržati skupinu od 19 gradova EU-a korištenjem metode URBACT integriranog i participativnog učenja za podršku gradovima kroz nekoliko faza koje će pomoći gradovima da prepoznaju gdje su sada i gdje bi željeli biti po pitanju lokalizacije SDG-a te kako tamo stići kroz zajedničko osmišljavanje aktivnosti, postavljanje okvira rezultata, dorade njihovih akcijskih planova i pripreme za provedbu.

Na lokalnoj razini svaki će grad uspostaviti URBACT lokalnu grupu (ULG) i izraditi Integrirani akcijski plan (IAP) sa svojim ULG-om.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici URBACT-a.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.