WINTER MED Predstavljeni planovi za razvoj cjelogodišnjeg turizma na otocima Korčula i Mljet

winter med radionica

U sklopu provedbe projekta WINTER MED, 30. ožujka, održana je online radionica transnacionalne razmjene politika „Od regionalnih akcijskih planova do strategije održivog cjelogodišnjeg turizma na mediteranskim otocima“.

Na radionici su projektnim partnerima i lokalnim dionicima predstavljeni regionalni akcijski planovi za razvoj cjelogodišnjeg turizma za otočna pilot područja mediteranske regije. Predstavnici Regionalne agencije DUNEA i Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije predstavili su hrvatska pilot područja: otoke Korčulu i Mljet za koje se izrađuje stručna podloga “Integralna zaštita kulturno-povijesnih cjelina postojećih naselja u otočnim krajolicima kao preduvjet za održiv i odgovoran cjelogodišnji turizam“.

Predstavnice DUNEA na online sastanku

“Zahvaljujući stručnoj podlozi izradit će se smjernice za planiranje naselja na otocima u kojima se nalaze evidentirane-zaštićene kulturno-povijesne cjeline spremne za ugradnju u prostorne planove te brošura o poželjnom načinu gradnje i preporukama za rekonstrukciju naselja te gradnje izvan građevinskih područja u kulturnom krajoliku otoka', istaknula je predstavnica Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije Barbara Savin.

Projekt WINTER MED, punog naziva 'Mreža zimskih otoka za cjelogodišnja turistička iskustva na Mediteranu', razvija vizije za mediteranske otoke kao jedinstvena odredišta Europske unije, izgrađene na zajedničkoj kulturi, baštini i identitetu. Osim hrvatskih, pilot područja na Mediteranu su Toskanski arhipelag u Italiji, Cipar, južni Egej u Grčkoj, Balearski otoci u Španjolskoj, Korzika u Francuskoj.

prikaz slajda online prezentacije otoci korčula i mljet

Projekt je ugovoren iz programa prekogranične suradnje Interreg MED. Nositelj projekta je Udruženje toskanskih regija, a Regionalna agencija DUNEA jedan je od devet projektnih partnera. Ukupna vrijednost projekta WINTER MED je 2 milijuna i 650 tisuća eura, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

wintermed logo

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.