Prijavite se na besplatno predavanje o robotima koji će čistiti i podmorje Dubrovačko-neretvanske županije

Poziv na prezentaciju SeaClear projekt

Kako roboti mogu očistiti naš nered? tema je online predavanja koju organizira Fraunhofer centar za pomorsku logistiku i usluge iz Njemačke, a predstavit će projekt SeaClear koji se dijelom provodi i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Besplatno predavanje na engleskom jeziku održat će se u petak, 5. ožujka s početkom u 12 sati, a za sudjelovanje se potrebno registrirati.

Projekt SeaClear, punog naziva „Search, Identification and Collection of Marine Litter with Autonomous Robot“, za cilj ima razvijanje autonomnih robota za čišćenje otpada s morskog dna i financiran je u sto postotnom iznosu iz programa HORIZON 2020. Kroz projekt je osigurano više od šest milijuna kuna za područje Dubrovačko-neretvanske županije, a Regionalna agencija DUNEA i Sveučilište u Dubrovniku jedini su hrvatski partneri.

Za pilot područje odabrano je podmorje oko otoka Lokruma, te područje Malostonskog zaljeva koji predstavlja područje iz sektora marikulture, dok je treća lokacija luka Hamburg. Uz Regionalnu agenciju DUNEA, u partnerstvu sudjeluje i stručni tim Sveučilišta u Dubrovniku koji ima sve kompetencije za ovu zahtjevnu ulogu u razvijanju inovativnih rješenja problema otpada u moru.

U partnerstvu sudjeluju i neke od najpoznatijih svjetskih organizacija koje će isporučiti provjereni hardver te četiri akademske institucije s komplementarnom stručnošću podvodne i zračne robotike, senzora, preslikavanja i kontrole. Projekt je ukupno vrijedan 37.099.342,50 kuna, a provodit će se do prosinca 2023. godine.

SeaClear logo 2

logo horizon2020 600

 

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.