PUTEVIMA PROŠLOSTI Dodijeljena uvjerenja novim turističkim vodičima i voditeljima poslovnica

koradodjelagl

U vijećnici Grada Korčule, 10. ožujka, održana je dodjela stečenih uvjerenja o položenim edukacijama za turističke vodiče i voditelje turističkih poslovnica i agencija, organiziranim u sklopu projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija.

Edukacije je organizirala Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. koja je jedna od partnera na projektu čiji cilj je stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude Dubrovačko-neretvanske županije pod zajedničkim nazivom „Putevima prošlosti“.

Edukacije je provodila  Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira-Split od listopada do prosinca 2019. godine, a organizirane su u Korčuli i Dubrovniku. Projektom je predviđeno educiranje 30 novih vodiča i 30 voditelja turističkih poslovnica/agencija te su svi polaznici uspješno završili edukacije za što su stekli licence odnosno uvjerenja koja im je danas uručio gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris.

Projekt Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija uključuje pojedina ruralna i udaljena područja županije i povezuje ih u jedinstveni turistički proizvod, a obuhvaća aktivnosti od obnove kulturnih dobara do digitalnog pristupa kulturnoj baštini.  U sklopu projekta označene su pješačke staze Austrijski put i četiri tematske staze Babino polje, uređena je Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja, u tijeku je rekonstrukcija Gradskog muzeja Korčula smještenog u palači Ismaeli-Gabrielis te gradnja Muzeja zlata i srebra u Smokvici.

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju, kao nositelja projekta, i Regionalnu agenciju DUNEA, koja operativno i administrativno provodi projekt, sudjeluje još 10 partnera: Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Sveučilište u Dubrovniku, Hrvatski restauratorski zavod – Dubrovnik, Općina Dubrovačko primorje, Smokvica i Mljet, Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA te Obrt za restauriranje namještaja Depolo i putnička agencija Dominium Travel.

Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega su bespovratna sredstva 27.748.345,48 kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

                                      logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

 

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem