WINTER MED

Korkirawintermed

Razvoj održivog i odgovornog cjelogodišnjeg turizma na mediteranskim otocima uz istodobno očuvanje i valorizaciju kulturne i prirodne baštine glavni je cilj projekta WINTER MED. Projektom će se odgovoriti na glavne izazove koji se odnose na održivost pomorskog i obalnog turizma, a navedeno će se postići smanjenjem izuzetno visoke turističke sezonalnosti.

BLUEfasma

bluefasmaweb

Projekt BLUEfasma osmišljen je na način da integrira i provodi principe kružnog gospodarstva u ključne sektore plavog rasta, ribarstva i akvakulture kako bi na novi način pogodovali izoliranim otočnim i obalnim područjima Sredozemlja. Navedeno će se postići kroz osnaživanje inovacijskih kapaciteta malog i srednjeg poduzetništva i pomorskih klastera.

SeaClear

webseaclear

Otpad u moru predstavlja globalni problem, ne samo kroz ekološki negativni utjecaj već kao rizik za zdravlje ljudi općenito s golemim ekonomskim posljedicama. Projekt SeaClear planira razvoj prvog sustava bespilotnih podvodnih i površinskih plovila za pronalaženje i prikupljanje otpada s morskog dna i iz vodenog stupca.

CREATURES

creaturesgl

U sklopu projekta Creatures izradit će se preporuke za unapređenje politika za jačanje veze kreativnih i kulturnih industrija poduzetnika i očuvanja kulturne baštine na županijskoj, nacionalnoj i nadnacionalnoj razini, a proces će voditi Regionalna agencija DUNEA.

Znanjem do EU fondova

gldunea

Projekt 'Znanjem do EU fondova' obuhvaća četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta Dubrovačko-neretvanske županije za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj kroz implementaciju brojnih aktivnosti.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.